Clown bij de kassa

GijsAl van jongs af aan had ik het gevoel dat er meer ‘achter’ de wereld zat en ik er maar niet bij kon. Op mijn 18e kwam ik met sjamanisme in aanraking door een vriend die wat boeken had liggen. Ik wist meteen dat dit mijn pad was.

Nu had ik in mijn hoofd gehaald dat je een sjamanistische leraar in Peru of Mexico moest tegenkomen en deze ‘Rennend Hert’ of ‘Wassen Neus’ zou heten. Zeker gezien ik nooit op sjamanenplekken kwam, had ik ergens de hoop een beetje opgegeven. Het was dan ook een aardige anti-climax dat mijn leraar uiteindelijk Ria heette en anderhalve kilometer van mijn huis woonde.

Mijn sjamanistisch instrument is humor. Dat gaat meestal af wanneer er iets ‘niet klopt’.
Daarnaast maak ik super spirituele cartoons: www.gijsvandinther.nl.

.

Gijs van Dinther