Magische vondsten

Omdat ik niet wist dat ik de zin van het leven zocht, vond ik niks en vond ik er ook niks meer aan. Opgedroogd en uitgeput was ik.
Op een goede dag bracht een vriendin me schoorvoetend in contact met haar leraar Innerlijk sjamanisme. Schoorvoetend, omdat ze wel wist dat ik behoorlijk anti spiri-wiri was.  En een wetenschapsredacteur (want dat is mijn beroep) gaat toch niet naar een spiritueel leraar? Toch wel!
Deze leraar maakte een lang verstopte levensader vrij: mijn creativiteit begon na jaren weer te stromen, aanvankelijk geïnspireerd door de Wijze Maanvrouwen en later door de dieren en bomen die me op het sjamanenpad kwamen vergezellen en hun wijze en vaak ook grappige lessen overbrachten.

08augustus4

Hoedster van de levenscycli, wijze vrouw van de augustusmaan. Een van de dertien spiegeldoosjes die ik maakte voor de ‘maanvrouwen’

Bekijk ook mijn maanvrouwenboeken: Notitieboek> en Dertien manen>

Wát de zin van het leven is weet ik eerlijk gezegd nog steeds niet. Wel dat ik zin in het leven heb nu ik bereid ben betekenis te geven aan alle dingen die op mijn pad komen, ten goede en ten kwade. En er zijn ook steeds letterlijke dingen op mijn pad, voorwerpen die zich aanbieden om iets anders te worden.  Een potscherf die een vlinder blijkt te zijn, een tak die het verhaal vertelt van een oud mannetje dat lang in een boom gevangen was…

Sjamanisme blijkt heel goed te passen bij mijn hartstocht om de oneindige rijkdom van de aarde en het leven te ontdekken.  Er is zoveel om je over te verwonderen als je op een nieuwe manier leert kijken. Zo maak ik het onzichtbare zichtbaar.

lentevierneIris Roggema
blog: Wolfsmelk & Honing>