Maaike Plomp – Lessen van de rivier

Door mijn echtscheiding had er een grote wending plaats gevonden in mijn leven en op de breuklijnen was er ruimte ontstaan, ruimte voor een nieuwe dimensie van mijzelf. Ik ging mee met een Andromedanatuurtraining in de Dordogne. Geen idee wat mij te wachten stond, maar ik had me ervoor opgegeven uit nieuwsgierigheid.

Ik kwam onder leiding van Ria terecht in de wonderlijke wereld waar ik verbinding had met bronnen in de natuur en ik voelde mij diep aangesproken in een kern van mijzelf. Met mijn verstand kon ik het allemaal niet volgen, maar mijn intuïtie en een bepaald bewustzijn binnen mijzelf werden opnieuw wakker geschud.

Onderwaterwezens.Onderwater-bodemwezens.

Uit mijn dagboek:
-Ik zoek mijn weg door de begroeiing heen.
Twee ijsvogels gaan zitten voor mijn neus, ik houd me stil. Ze vliegen na een tijdje weer op. Het doet me veel, heel erg in de diepte van mijzelf. Het opent mijn hart. Ze zijn voor mij een helper in de verbinding tussen het goddelijke en het gewone.-

-Ik voel de beschutting en de bescherming van de planten waar ik middenin zit.
Ik ben er stil van.
We wisselen adem en energie uit.
Ik ben opgenomen, alleen mijn roze sjaal laat zien dat ik anders ben.-

-Hier is water-rust.
De onderwater-bodem-wezens, ze willen mij iets tonen… Wat?
“De aardlagen onder water… ga je daar thuis voelen.
Ervaar het als ‘gewoon’ om daar te zijn. Laaf je aan de krachten die daar opgeslagen liggen. Het is een depot van bruikbare energie”.-

-Jij bent een water-mens, maar ook een lucht-mens. Je bent de beschermer van de verbinding van water en lucht-

Tot dan had ik mijn hele leven mijn best gedaan om te passen in de werkelijkheid van alle dag en nu ineens werd ik uitgenodigd om te voorschijn te komen met wat er ook in mij leefde. Die week in de Dordogne werd een keerpunt in mijn leven. Inmiddels voel ik mij een sjamaan in die zin, dat ik mij laat leiden door de stem van mijn innerlijk weten. Die stem hoor ik eigenlijk al mijn hele leven, maar nu pas weet ik hem op waarde te schatten en daardoor voel ik mijzelf een vollediger mens worden.

Maaike
Naar de pagina Aanbod met een link naar Maaikes website>