Publicaties

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'Trancereizen in het Andromedaveld innerlijk sjamanen vertellen'

Trancereizenbundel Vereniging Andromeda
Een sjamaan maakt contact met de andere lagen van de werkelijkheid. 
Elke maand maakt een groepje innerlijk sjamanen, ieder individueel, een trancereis. De kosmos in naar boven, of naar beneden om het bewustzijn in de aarde te verkennen.  Meestal met een vraag die op dat moment in ons leven speelt. Wat we tegenkomen is vaak een totale verrassing! Veranderen in een leeuw, luchtkastelen, zelf-lezende boeken, een lichtfontein, of een magnetische regenworm en hoe dat je leven kan veranderen? Je kunt hierover lezen.
In dit boekje vertellen 10 innerlijk sjamanen over 1 reis die van grote betekenis was in hun leven.
Benieuwd? Het is voor 12,50 (excl. verzendkosten) te bestellen bij daanhegeman@hotmail.com

IK BEN EEN BOOM EN JIJ?
Zoë kan niet zo snel lopen als andere kinderen omdat haar ene been een stukje korter is dan haar andere been. Op een dag, als ze langzaam door de Lindelaan slentert, maakt ze zomaar ineens kennis met een boom! De boom leert haar gedachten-dromen: in gedachten reizen door de tijd naar verschillende plaatsen. Bij haar bezoekjes legt Zoë de boom allerlei vragen uit haar eigen leventje voor: over sommen op school, over haar ongelijke benen, over haar tweelingzusje Vera, over de oom van haar vriendje Thomas die plotseling ziek werd en doodging, over hun bezoek aan de dierentuin… Zoë ontdekt dat verschillen tussen mensen gewoon mogen bestaan en niet altijd hoeven te leiden tot een wedstrijd of jaloezie. Voor het slapengaan leest moeder Zouë en Vera voor uit het Heksenboek: de heksen hebben zeven levens en ze mogen in elk leven opnieuw kiezen wat voor heks ze zullen zijn. Aan de wratten op hun gezicht kun je zien hoeveel levens ze al geleefd hebben! Zoë en Vera zijn dol op de dwaze maar ook leerzame heksenavonturen…

‘Ik ben een boom en jij?’ door Ria Font Freide is te koop via Gopher uitgeverij voor € 23,50.

Als de draden van een spinneweb…
“Ik vind mezelf terug aan de voet van een rotsblok. Ik zit op de aarde waaruit ik vandaan kom en kijk naar de wereld waarin in thuis zal gaan horen. Ik zie planten en kleuren en een afwisselend landschap, maar het me totaal vreemd. Ik voel me leeg, zonder verhalen en bang. Waarben ik? Wat ben ik? Hoe heet ik? Waar ga ik naartoe? Ik blijf doodstil zitten als in de punt van een zin, hopend dat iemand het verhaal verder zal schrijven……..”

Dat is de opdracht van de schrijfster geworden. Zij heeft het vertrouwde beroep van psycholoog-gezinstherapeut achter zich gelaten en is op zoek gegaan naar werkelijkheden achter het voor de hand liggende. Gesteund door het 4-jarige groeiproces Spirituele Verlos-kunde onder leiding van Marion Roesink is het een ontdekkingstocht geworden die aardse liefde en pijn verbonden heeft met de groei van de aarde als geheel en als onderdeel van een kosmisch bewustzijn.

De mythe van deze zoektocht ontstaat in het knobbelige aardwezentje Walu. Hij geeft daarvoor zijn geschiedenis op om zonder lijf boven de aarde op zoek te gaan naar een ’vorm’ waarin de aardwezens, de elfen en de mensen zich opnieuw kunnen verbinden in de droom.

Auteur: Ria Font Freide, Nijmegen, januari 1995

Spring naar de zeepbel…!
De mandala’s in dit boek zijn in beeld gebrachte “droombellen” van mijn zoektocht naar werelden achter de werkelijkheid. Elke mandala is een afsluiting van een periode van zoeken, niet door woorden beschreven maar door kleuren en vormen in beeld gebracht. Zo krijgen gedachten, dromen, woorden een aardse vorm. Zo worden ze vertrekpunt voor nieuwe dromen die aanzetten tot een nieuwe kikkersprong. Zo ontstonden dan ook de gedichten bij de mandala’s.

De uitgave van de “Totemdieren en de Medicijnspiraal” is een latere vorm ofwel een nieuwe kikkersprong.
Auteur: Ria Font Freide.

De Totemdieren en de medicijnspiraal
In februari 1997 kreeg ik van de dolfijnen op Hawaï de raad mijn sjamaan-zijn in de wereld te zetten. De school voor Innerlijk Sjamanisme. is daarvan het resultaat. In deze school wordt gewerkt met persoonlijke totemdieren en bomen volgens de medicijnspiraal. Er zijn 28 totemdieren, vier per chakra, in elke windrichting een. De vier totembomen staan in de vier windrichtingen en gaan met alle chakralagen mee. In de uitgave “de totemdieren en de Medicijnspiraal” worden mijn totemdieren beschreven en de raadgevingen die daarbij horen. Het niveau van de chakra’s en de aard van de windrichting zijn een essentieel onderdeel van deze raadgevingen. Daarbij horen achtentwintig totemdierenkaarten. De volgende dieren zijn erin opgenomen…
Auteur: Ria Font Freide. meer info

De 13 Wijze Maan(d)vrouwen
Deze beelden van de Maan(d)vrouwen zijn gemaakt tijdens mijn werken met de 13 Wijze Maan(d) vrouwen in 2000 en 2001. Zij zijn gemaakt van chamotte klei, gebakken en daarna gespoten met acryl. Hoogte ongeveer 30 cm.
Auteur: Ria Font Freide

Reïncarnatie als metafoor
Link naar het artikel
Artikel uit Prana (nr.153)
Auteur: Ria Font Freide