Lisette Koch – Dating-site

trommelMijn jongste dochter schreef onlangs in een tekst voor school: ‘Na onze wereldreis veranderde mijn moeder van wetenschapper in sjamaan.’  Ik dacht nog bij mezelf: dat is wel érg kort door de bocht, maar ze heeft gelijk.  Zo is het precies gegaan.

Ik leef mijn leven als sjamaan, in verbinding met het Grote Geheel en daaraan dienstbaar.  Dat neemt niet weg dat ik nog steeds ook gewoon een werkende moeder ben.  Eentje met een praktijk voor lichaamsgerichte therapie. Door mijn sjamaan-zijn echter nét even anders dan ik ooit eerder in mijn leven voor mogelijk zou hebben gehouden.

In contact met mijn totemdieren ervoer ik aan mijn eigen lijf hoeveel vrijheid en mogelijkheden er zijn in het leven. Sjamaan-zijn maakt dat je per definitie tegelijk binnen de realiteit van alledag leeft en tegelijk ook erbuiten, bewust van andere realiteiten. Hoe breder je blik, hoe meer beweging er mogelijk is en des te meer wegen om uit te kiezen.

Heel concreet heb ik ontslag genomen van een fijne baan als universitair docent en onderzoeker en ontstond mijn eigen praktijk als het ware vanzelf. Echt waar, zo ging het. Vanuit mijn oorspronkelijke psychologenvak volgde ik verschillende opleidingen waarbij ik me liet leiden door wat er op mijn pad kwam en wat goed voelde.  Ik moest natuurlijk oefenen en via via kwamen er mensen voor behandeling en ook een prachtige praktijkruimte midden in Nijmegen.  Voor ik het wist had ik een eigen praktijk, zonder vooruit plannen of marketingschema’s.

lisetteMijn bestemming is Genezer en dat doe ik specifiek door ‘wezenswetens’ te verbinden: het diepe weten van het ene wezen verbinden met het diepe weten van een ander. Beiden worden er beter, meer heel van. Gekscherend noem ik mezelf wel een dating-site voor wezenswetens, hoewel het iets meer inhoudt.
Ik heb het erg naar mijn zin met al die bezielde mensen- planten- en dierenwezens om me heen. Ik weet inmiddels dat je niet op wereldreis hoeft te gaan om veel te zien en ervaren. Lekker duurzaam!

Lisette Stok
Naar de pagina Aanbod met een link naar Lisettes website>