Spiritueel leertraject

Twintig jaar verzorgde Spiritueel leraar Ria Font Freide voor Andromeda een opleiding Innerlijk Sjamanisme. In 2015 is zij met de laatste groep gestart.

Ria leerde haar leerlingen dat een innerlijk sjamaan:
– afstemt op de verschillende lagen van de werkelijkheid;
– vertrouwt op de wijsheid die je daaraan kunt ontlenen;
– beslissingen en handelen door de eigen wijsheid laat bepalen, en niet door de oordelen of verwachtingen van de omgeving;
– haar/zijn persoonlijke kwaliteiten kent;
– weet hoe zij haar/hij zijn kwaliteiten kan inzetten zonder winst- of persoonlijk belang;
haar/zijn bestemming op aarde kent;
– weet dat het huidige leven er een is van vele en onderdeel is van een ontwikkeling naar heelheid; en dat ieders persoonlijke pad deel uitmaakt van het Grote Geheel.

Onderwerpen leertraject

De leerlingen van het leertraject Innerlijk sjamanisme hebben zich in de volgende onderwerpen verdiept.

Werken met totemdieren
Voor elk chakra werken we met vier persoonlijke totemdieren, in elke windstreek een. Je gaat zelf op zoek naar wat een totem je te zeggen heeft: je verdiept je in de eigenschappen van het concrete dier en verbindt die met je persoonlijke situatie en het ontwikkelingsgebied waarvoor het dier zich aandient. Gaandeweg leer je hoe je een dier kunt gebruiken als steunende raadgever.

Werken met totembomen

Voor elke windstreek zoek je een totemboom en je leert daarop afstemmen. Bomen zijn letterlijk stiller dan dieren. Je leringen met de dieren krijgen hierdoor een verdieping in Zijn.

Vormgeven en delen
Letterlijk leren vorm-geven is een bijzonder kenmerk van het leertraject. Het is weer een andere manier om de gelaagdheid van het Grote Geheel te verkennen. Veel leerlingen ontdekken een creërend talent, gaan tekenen, dansen, poëzie schrijven of muziek maken. In elk geval deel je je leringen in een logboek.


Kennismaken met thema’s

Naast de bijeenkomsten rond de totemdieren en -bomen besteden we aandacht aan thema’s als energie; kleuren; rituelen; familiegeschiedenis; natuurwezens; engelen en gidsen.

Werken in de natuur

In de natuur is het makkelijker om verbinding te maken met de energie van dieren, planten, stenen en plekken. We werken daarom vaak buiten, in het bos, langs de rivier, aan het strand en op Schiermonnikoog.

Bestemming vinden

Door reizen naar vorige levens leer je wat in dit leven je sjamanistische bestemming is. Dit geeft focus aan wat je kunt doen met je sjamaan-zijn. Er zijn magiërs, genezers, boodschappers, uitvoerders, leraren, beschermers en strijders.

Mocht je interesse hebben in een training Sjamanisme à la Andromeda, neem dan gerust contact op, of kijk eens bij het aanbod van onze leden.