Rachel Cornelissen – Magisch Transformeren

Mijn naam is Rachel Cornelissen, magiër door zwaarte te transformeren in licht.

In m’n 20’s ging ik op zoek naar een vorm die paste bij het gevoel dat ik ooit al voelde in de kerk. Dat er een vorm van bewustzijn in en om ons heen is. Dat weten maakt dat het gewone dagelijks leven dat zo zwaar kan aanvoelen, toch ook relatief is. Want niet de ware aard van het leven, maar die kant die gewoon zo trekt, vaak. Ik wilde niet alleen geloven, maar ook praktiseren en heb altijd het gevoel gehad dat het dagelijks leven de plek is waar we het “moeten doen”. Maar hoe kon ik door die sluier heen leren komen? Langs een aantal meditatievormen en heel veel lezen over andere werkelijkheden kwam ik via via op het spirituele pad van innerlijk sjamanisme als leerling van Ria Font Freide. (Bijna) geen seconde spijt van gehad!

Ik trouwde met Joris. We kregen samen 2 kinderen. Hij is ook innerlijk sjamaan, dus onze relatie en ons ouderschap heeft een vermenigvuldigde uitdaging en vooral een heel fijne gezamenlijke bron.

In 2012 schreef ik mijn eerste sonnet om vorm te geven aan spirituele ontdekkingen. Toen door de wijze maanvrouwen van Jamie Sams te bestuderen en ermee te leven. Het verraste me hoe wonderlijk en inspirerend ik dat vond. Zo’n specifieke vorm, waar woorden en beelden zó in kunnen vallen, als ik me daarvoor open.

Ik werd overspannen en ontdekte toen hoe de geschiedenis zo’n sporen had nagelaten in de overtuiging dat het leven moeilijk moest zijn om zin te hebben. Een moment waarop een kleine verschuiving een heel groot effect heeft. Ik leerde vanuit plezier te leven en vanuit kracht te zíj́n, in plaats van kracht te zetten. In contact met de natuur leerde ik dat het altijd kan stromen. Hoe kiezen vanuit hart voor mezelf het leven laat stromen, waardoor ik juist meer leer en ook kan geven. Van zwaarte naar licht.

Kleine stappen, met grote innerlijke verschuivingen. Het werken vanuit de ziel houdt voor mij in dat ik accepteer wat in het nu mij toevalt, zodat ik vanuit mijn ziel kan antwoorden: leven in verbondenheid. Vanuit die verbondenheid ontdekte ik in 2013 mijn vorm. Met de eekhoorn als totemdier had ik mijn  wendbaarheid verkend en genoten van de sprongen die ik kon maken. Vanuit m’n hart ríép ik haast: ik wil geen gewicht geven via woorden, maar juist het gewicht van het leven transformeren in licht! De meest wezenlijke beschrijving van mijn opdracht in het leven. Een opdracht, of juist een bedding waar ik alleen maar op hoef terug te vallen.

Om onszelf en ons gezamenlijk weten kenbaar te maken, gingen we als groep op Instagram. Mijn medesjamaan Lisette (genezer) en ik schrijven om beurten de stukken. Ik kreeg ineens het idee om mijn medesjamanen te interviewen over hun specifieke vorm. Vanuit de mijne. Ik stemde af op mijn ziel en de hunne om te beschrijven wat de spirituele kern van die sjamaan inhield. Woorden komen steeds en vallen op hun plek. Voor de ander. Zo ontdekte ik weer een nieuw magisch aspect van mijn vorm. En kwam in de herfst van 2022 mijn eigen website in de wereld en in de lucht, met aanbod van sonnetten en magische interviews.

www.magischtransformeren.nl