Rachel Cornelissen – Magisch Transformeren

Mijn naam is Rachel Cornelissen, magiër door zwaarte te transformeren in licht.

Na m’n studententijd ging ik op zoek naar spiritualiteit. Die paste bij het gevoel, dat ik als kind al had in de kerk: dat er bewustzijn is. In en om ons heen. Dat er, ergens, een wonderlijk licht schuilt in mijn beleving. Terwijl ik het leven doorgaans juist zwaar vond. Hoe kon ik door die sluier van zwaarte heen leren komen?

Ik heb altijd het gevoel gehad dat het dagelijks leven de plek is waar we het ‘moeten doen’. Langs een aantal jaren met meditatievormen en veel lezen over andere werkelijkheden kwam ik op het spirituele pad van Innerlijk Sjamanisme bij Ria Font Freide. Spiritualiteit in de praktijk. (Bijna) geen seconde spijt van gehad! Alles in mijn dagelijks leven breng ik in verbinding met mijn bezieling. Door contact te maken met de bezielde wereld. Om stap voor stap lichter te worden.

In alles wat ik meemaakte, werd langzaam maar zeker mijn vorm helder. Dat wat ik altijd al deed. En in het diepst van mijn hart altijd al verlangde: zwaarte transformeren in licht. En dat magisch! Een nieuw begin om voor mezelf echt eigen te maken, in alle finesses, alle uithoeken van mijn belevingswereld. Zodat ik dat ook voor de ander kan doen.

In 2012 schreef ik mijn eerste sonnet om vorm te geven aan spirituele ontdekkingen. Het verraste me hoe wonderlijk en inspirerend ik dat vond. Zo’n specifieke vorm, waar woorden en beelden zó in kunnen vallen, als ik me daarvoor open.

Om onszelf en ons gezamenlijk weten kenbaar te maken, gingen we als vereniging op Instagram. Ik kreeg daar het idee om mijn medesjamanen te interviewen over hun specifieke vorm. Vanuit de mijne. Ik stemde af op mijn ziel en die van de ander. Om te beschrijven wat de spirituele kern inhoudt. Woorden komen steeds en vallen op hun plek. Magisch verrassend. Zo kwam in 2023 mijn eigen website in de wereld en in de lucht, met aanbod van sonnetten en magische interviews.

Sommige mensen vinden het interview te groot. Daar ontstond ik een laagdrempelige versie voor. Waarin m’n sonnetten én m’n interviewvragen een plek hebben. Vind -magisch- contact met je ziel in ‘Zinnen voor je ziel’, een online reis.

Ik geniet elke dag van dit wonderlijke leven.

www.magischtransformeren.nl