Marjolijn van Burik – Leraar Levensgenieten

Aangevulde tekst Rachel Cornelissen

‘Op de Spaanse berg de Los Reales hoorde ik een diepe stem heel duidelijk zeggen: ‘Levensgenieten’. Ik was daar voor een ritueel met de symbolische betekenissen van mijn totemdieren. Mijn hart werd warm en er welde een enorme vreugde op. Ik voelde me gezien en herkend. In de dagen erna voelde ik me als in een mal gevallen.’

Marjolijn van Burik vertelt over haar innerlijk sjamanistische bestemmingsvorm: Leraar Levensgenieten. ‘Ik heb altijd al een grote levensvreugde gekend. Terwijl ik veel ziek ben geweest. Als kind was ik lange tijden ziek thuis, maar wilde zo graag léven, naar school. Als ik daar terugkwam, kon ik niet zomaar weer meedoen.’

Hoe werd je praktiserend leraar?
‘Mijn leerweg is ontstaan toen de eerste persoon bij me kwam die wist dat ze leerling Levensgenieten was. Er volgden er nog 3. Zij werken met mijn totemdieren in de 7 chakra’s en vervolgens met hun eigen totemdieren en 4 bomen in de windrichtingen. Levensgenieten is gebaseerd op Innerlijk Sjamanisme, opgericht en ontwikkeld door Ria Font Freide. Door het werken met de bezielde dieren en bomen ontwikkel je je krachten op een creatieve en speelse wijze. Door de tijd ontvang ik steeds woorden en inzichten, die de volgende stap vormen. Zo bepaal ik de route en het pad ontstaat doordat mijn leerlingen het lopen.

Het bereizen van andere werkelijkheden is ook een vorm van levens genieten. Door vorige levens te beleven door middel van trancereizen, ontwikkel ik bewustzijn over mijn kern en kan ik steeds meer loslaten en helen. Dat is een doorgaand proces.

Lang voordat ik dat als sjamaan deed, kreeg ik in een ziekenhuis een heftige allergische reactie op medicijnen, waardoor ik een bijna-doodervaring kreeg. Ik zag mezelf liggen, voelde lichtwezens om me heen en ervoer een buitenaardse vreugde. Ik hoorde heel duidelijk ‘het is jouw tijd nog niet’.

Ik ben in de loop der jaren ziekte gaan zien als een kans om te helen, niet meer als iets wat ‘mis’ is. Je ontwikkelt je krachten door je zwaktes toe te laten en te doorleven. Het leerde mij om me over te geven en open te stellen.

Benieuwd naar wat er te ervaren is: het leven ontvangen. Doorvoelen en loslaten. Angst, liefde en alles wat ertussenin zit. Genieten kan alleen in het hier en nu, met overgave en vertrouwen.’

www.levensgenieten.eu